הארכת אשרת ב/1 בענף הסיעוד מטעמים הומניטריים מיוחדים וחריגים
הטיפול בבקשות להארכת רישיונות עבודה לעובדים זרים בענף הסיעוד מטעמים הומניטריים מיוחדים וחריגים, בהתאם לסעיף 3א(ב1) לחוק הכניסה לישראל, הוא נושא מרכזי במערכת הטיפול בסיעוד
ישנם מספר מסלולים הנוגעים לאופי ההעסקה המוצע, למקצוע המומחה ולמשך זמן העסקה הנדרש ולכל מסלול ישנו מאפיינים ייחודיים, דרישת מסמכים שונה, ומשך הליך שונה.
בשנת 2015 פורסם על ידי משרד הפנים נוהל הנוגע להעסקת מומחים זרים אשר עוסקים במקצועות הדורשים השכלה אקדמית גבוהה (כגון: מהנדסים, כלכנים, מרצים, מנהלים בכירים ועוד).
תנאי מקדים להגשת הבקשה לקבלת היתר בהתאם לנוהל זה הוא שיש צורך להציג תעודות השכלה ממוסד אקדמאי להשכלה גבוהה עבור כל מומחה שמוגשת עבורו הבקשה.
בנוסף, ישנו תנאי נוסף לקבלת היתר העסקה והוא שכרו של המומחה הזר. גובה השכר המינימלי למומחה הזר הוא כפל השכר הממוצע במשק. לעיתים, רשאי משרד הפנים לנקוב בשכר הגבוה אף מכך, במקצועות פרטניים בהם השכר הממוצע הינו גבוהה מהשכר הממוצע הכללי במשק.
תהליך קבלת אשרת העבודה מסוג ב/1 כולל ארבעה שלבים:
משך התהליך: 2-3 חודשים.
ניתן להגיש בקשה להארכת ההיתר העסקה, בצירוף מסמכים נדרשים, לתקופה נוספת. עם זאת, השהות המקסימלית של המומחה הזר בישראל היא עד 5 שנים ושלושה חודשים ממועד תחילת העבודה בישראל.
חשוב! העסקת מומחה זר ללא קבלת היתר ו/או אשרת ב/1 מהווה עבירה פלילית החושפת את המעסיק ומנהליו הישירים של המומחה הזר לענישה פלילית וקנסות, והמומחה צפוי להיות מגורש מישראל ללא יכולת לשוב לישראל לתקופה של 10 שנים.
משרדנו בעל ניסיון רב בתחום האשרות, וביכולתנו לסווג את סוג האשרה המתאימה והנדרשת, בהתאם לצרכי הלקוח.
אני עומדת לרשותכם בכל שאלה הנובעת מהאמור לעיל, ובכלל.
הטיפול בבקשות להארכת רישיונות עבודה לעובדים זרים בענף הסיעוד מטעמים הומניטריים מיוחדים וחריגים, בהתאם לסעיף 3א(ב1) לחוק הכניסה לישראל, הוא נושא מרכזי במערכת הטיפול בסיעוד
עובדות זרות הנמצאות בישראל ועוברות את חוויית הלידה מוצאות עצמן מתמודדות עם מספר תהליכים בירוקרטיים. עבור אלו המעוניינות להישאר בישראל יחד עם הילד לאחר הלידה, חשוב להכיר את הנהלים והצעדים הדרושים להארכת רישיון הישיבה והעבודה שלהן.
עסקינן בתביעת תובע 1 שהועסק בחברת הסעות כנהג מיום 9.11.2008 ועד ליום 30.12.2017, לתשלום בגין זכויות שונות וכן נטען להרמת מסך בין החברה לבין בעלי