הארכת אשרת ב/1 בענף הסיעוד מטעמים הומניטריים מיוחדים וחריגים
הטיפול בבקשות להארכת רישיונות עבודה לעובדים זרים בענף הסיעוד מטעמים הומניטריים מיוחדים וחריגים, בהתאם לסעיף 3א(ב1) לחוק הכניסה לישראל, הוא נושא מרכזי במערכת הטיפול בסיעוד
ישנם סוגים שונים של אשרות כניסה לישראל, והן כוללות בין היתר: אשרת עבודה ב-1, אשרת כניסה לישראל ויזה ב-5, אשרות עבודה ליהודים ותושבים חוזרים, הליך המיועד ללבני זוג זרים, ועוד. על מנת להתחיל בהליך כהלכה, ולפעול על פיו בדיוק המרבי, יש לפנות אל משרד עורכי דין שקמה אהרון דוד. צוות המשרד עוסק בנושא מורכב זה ויכול לסייע לכל הנזקק לאשרות שגרתיות או אחרות, מיוחדות. תחומי העיסוק של המשרד הם דיני עבודה, הגירה והסדרת מעמד בישראל. ניתן לפנות אל צוות המשרד בכל שאלה ובקשה.
ניתן להבדיל בין שלל סוגי אשרות כניסה לישראל על פי מטרת הכניסה לארץ. אחת הדוגמות לאשרת כניסה היא אשרת עבודה ב-1. קבלת ויזה מסוג זה מותנת בתחילת התהליך המוסדר בחוק – ולפני תחילתה של ההעסקה בפועל. לשם כך, יש לפנות אל עורך דין העוסק בתחום דיני העבודה וההגירה, ולהסתייע בשירותיו. בזכות שיתוף פעולה מסוג זה, ניתן יהיה לבצע כל שלב ושלב בתהליך קבלת אשרת הכניסה כהלכה.
מעבר לכך, עורך הדין יסביר לכם לגבי המסלולים העיקריים אליהם יש לפנות, בכל הנוגע אל קבלת ויזה מסוג ב-1. מסלולים אלו כוללים את הבאים: אשרת מומחים אקדמאיים שתתקבל לאחר חודשיים-3 חודשים; אשרת מומחים שאינם אקדמאיים, שתתקבל לאחר חודשיים-3 חודשים; אשרת מומחים שעליהם להציג תעודת הכשרה מקצועית או תעודת השכלה גבוהה, ותתקבל לאחר חודשיים-3 חודשים; אשרת עבודה בישראל לזרים לתקופה קצרה ומגדרת, שתתקבל לאחר 6-8 ימי עסקים.
לצד מסלולים אלו, נציין כי ישנה גם אשרת מומחים הייטק, קטגוריית אשרת מומחים מיוחדת, ואף אפשרות של בן או בת הזוג של המומחה לעבוד בישראל. כך או כך, אלו הם מקרים שונים ומסובכים בהם נזקקים אזרחים ישראליים או זרים לאשרות מיוחדות. ובמקרים בהם הבירוקרטיה מורכבת והטיפול בבקשות מסובך ומתיש, ניתן לבקש שירות זה ממשרד עורכי דין שקמה אהרון דוד. צוות המשרד מכיר היטב את כל תהליכי הגשת המסמכים והמעקב אחריהם, ומשום כך, יכול לזרזם. כל לקוח יזכה לייעוץ, לליווי אישי ולשירות מקצועי עד שהבעיה עימה הוא מתמודד תגיע אל פתרונה.
בקשה למתן אשרת כניסה לישראל נעשית על ידי אזרחים זרים למטרות שהייה שונות. מרביתן הן לטיולים, לביקורים, ולמטרות עסקים. אחרות הן למטרות עבודה, להתנדבות, לכהונה דתית ועוד. קיימים מקרים יוצאים מהכלל בהם אין צורך באשרות, וכאלו הם עולים חדשים מתוקף חוק השבות, וכמו כן, אזרחי מדינות אחרות אשר יש להן הסכמים דו-צדדים עם ישראל בתחום. כל בקשה כרוכה בבירוקרטיה ובהגשת מסמכים שונים. משרד עורכי דין שקמה אהרון דוד בעל ניסיון בתחום, ויכול לסייע לכל מי שנזקק לאשרה כזאת. כמו כן, ניתן לפנות אל המשרד לצורך קבלת סיוע בתחום ההגירה, סירוב כניסה לישראל, כמו גם ליווי וייעוץ שוטף למעסיקים ולעובדים.
אשרות כניסה לישראל שונות אלו מאלו בעיקר בגלל המטרות הביקור השונות. ככלל, כולן מוגבלות ל-90 יום ועם אופציה להארכה נוספת עם בקשה מחודשת להארכה או לישיבה בישראל. הבקשה להארכה מוגשת בלשכה האזורית של רשות מנהל האוכלוסין של משרד הפנים. עבור טיול/ביקור או לעסקים מתקבלת אשרה מסוג ב-2. תהליך הבקשה נעשה במספר שלבים, כאשר הראשון בהם הוא הגשת מסמכים שונים כדלקמן:
הקונסול יכול לבקש מסמכים נוספים אם עולה הצורך בכך. דמי האגרות אינם מוחזרים גם אם הבקשה אינה מאושרת.
משך השהות נקבע על ידי בקר משטרת הגבולות עם הגעת בעל האשרה. מקבל האשרה אינו רשאי לעבוד בישראל. מדובר על פרוצדורה מורכבת שכאמור, מחייבת אזרחים זרים אשר לישראל אין הסכמים עם מדינותיהם. עבור תיירים ממדינות כמו האיחוד האירופאי, ארצות הברית, קנדה, אוסטרליה ואחרות אשר עימם קיימים הסכמים, התהליך הנ"ל אינו קיים והם מקבלים את האישור מיד עם הגעתם לשדה התעופה.
משרד עורכי דין שקמה אהרון דוד בעל מוניטין בתחום, ויכול לסייע בכל בקשה למתן אשרת כניסה לישראל. עורכי הדין ויתר הפקידים המטפלים בנושא מכירים היטב את הדרכים והשיטות להגשת בקשות. הם יבדקו את הטפסים טרם הגשתם למניעת טעויות הקלדה ואחרות, מאחר וכל טעות תעכב את התהליך. כל לקוח יזכה ליחס אישי ולשירות מקצועי עד קבלת התשובה.
הטיפול בבקשות להארכת רישיונות עבודה לעובדים זרים בענף הסיעוד מטעמים הומניטריים מיוחדים וחריגים, בהתאם לסעיף 3א(ב1) לחוק הכניסה לישראל, הוא נושא מרכזי במערכת הטיפול בסיעוד
עובדות זרות הנמצאות בישראל ועוברות את חוויית הלידה מוצאות עצמן מתמודדות עם מספר תהליכים בירוקרטיים. עבור אלו המעוניינות להישאר בישראל יחד עם הילד לאחר הלידה, חשוב להכיר את הנהלים והצעדים הדרושים להארכת רישיון הישיבה והעבודה שלהן.
עסקינן בתביעת תובע 1 שהועסק בחברת הסעות כנהג מיום 9.11.2008 ועד ליום 30.12.2017, לתשלום בגין זכויות שונות וכן נטען להרמת מסך בין החברה לבין בעלי